Mijnonderzetters.nl

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat is vilt?

Vilt is een textielsoort vervaardigd door de samen- persing van de vezels en kan op verschillende wijzen gemaakt worden.

Hoe maak ik vilt schoon?

Voorwerpen van vilt hebben in principe weinig onderhoud nodig. Door de dichtheid van vilt worden vloeistoffen niet snel geabsorbeerd. Vloeistoffen blijven eerst op het oppervlak liggen.
Dep voorzichtig de vloeistof met een absorberende doek van het oppervlak. Als de vlek toch is opgedroogd, kan je het voorzichtig met een doek of zachte borstel en water schoonmaken. Dep na met schone, droge absorberende doek.

Vilt is ook prima te wassen! Dit kan d.m.v. je onderzetters onder de kraan te houden en af te spoelen of lekker makkelijk in de wasmachine, indien je het in de wasmachine doet dan kan dit tot 30 graden gewassen worden.

Om het te laten drogen leg je de onderzetters altijd plat neer (dus bijvoorbeeld nooit aan 2 wasknijpers ophangen of in de droger), en uit de zon. Eventueel voorzichtig in vorm trekken.

Voor dagelijks onderhoud gebruik de stofzuiger of kleefroller indien nodig.

Wat zijn de voordelen van vilt?

(Polyester)vilt is duurzaam, puur, ademend, isolerend, elastisch, geluiddempend, kleurvast, vet en vuilafstotend en het belangrijkste, het is wasbaar zowel onder de kraan als in de wasmachine tot 30 graden! Polyester vilt heeft ook een temperatuur resistent van -40°C tot 50-60°C. Zet er dus nooit een bloedhete pan op wat u net van het fornuis heeft afgehaald, of een schaal wat net uit de oven komt.

Kortom laat het altijd eerst een beetje afkoelen voordat u het op een onderzetter plaatst.